Individueel

      Door loslaten meer grip
Realiseer:
Eigen regie inzetten
Rust door loslaten
Anderen in de kracht

Energiegevend werken

Stabiele basis organogram 01

Door loslaten meer grip
Had je vanmorgen tijdens de vergadering weer alle blikken op jou gevestigd? Het lijkt wel alsof jij alle kennis in huis hebt en terwijl je weet dat niet zo is. Je krijgt vaak vragen op je afgevuurd van teamleden die meer vakkennis hebben dan jij. Je agenda loopt over van overleggen en om je mail elke keer weer weg te werken werk je regelmatig na het avondeten nog even door. Het beroerde is dat je constant aan het passen en meten bent om gesprekken en overleggen goed voor te bereiden. Hoe je daarnaast nog tijd vrij moet maken om vooruit te kijken? Soms zie je het even niet meer en dat terwijl dat juist zo belangrijk voor jou, het team en de organisatie is.
 
Ligt dat eigenlijk wel aan je teamleden of collega's? Want wat is eigenlijk jouw eigen rol hierin? Ik durf wel te zeggen dat voor een groot deel jij het voorbeeld bent voor je team en zelf een grote rol hebt in deze situatie. Dit is waarschijnlijk niet leuk om te horen en eigenlijk ook weer wel. Want hierdoor kan je er dus iets aan doen doordat je zelf de regie in handen neemt over dat deel dat je kunt beïnvloeden. De wereld ziet er binnenkort dan heel anders uit.
 
Je laat bewust stukje bij beetje je bestaande routines los. Doordat jij loslaat neem je minder ruimte in en komt er meer ruimte vrij voor anderen. Je hebt daarvoor wel het inzicht nodig in wat jij doet en hoe wat jij doet anderen beïnvloed. Je weet daardoor wat anders moet en vaak ook kan. Hoe je dit doet en vasthoud daar help ik je bij. Je leert nieuwe routines en laat heel bewust los. Ben je bereid om anders naar je eigen gedrag te kijken?
 
Neem de regie voor meer energie, met als kers op de taart betere resultaten van je blijere en professionelere team en wat zo gaaf is dat je van iedere actie meteen resultaat ziet en dat door simpelweg los te laten.
 
 Astrid VogelzangAstrid Vogelzang, Teamleider Rabobank

"Ik heb een mooie basis als leidinggevende gekregen!

Gea had al eens met me gewerkt als medewerker van een team dat ze begeleide. Het viel me toen op dat Gea snel in de gaten heeft waar de verbeterpunten van het team liggen en de samenwerking en teamspirit naar een hoger niveau weet te tillen. En wel op zo'n manier dat collega's het gevoel hebben dat de veranderingen niet opgelegd worden.

Op het moment dat ik mijn eerste leidinggevende baan kreeg was het voor mij duidelijk dat ik graag door Gea begeleid zou worden. Ze heeft me geleerd hoe ik mijn werk het beste kan organiseren om voldoende ruimte te hebben voor de zaken die ertoe doen. Daarnaast hebben we veel gesprekken gevoerd met medewerkers en veranderingen in gang gezet. Door de wijze waarop ze me hier in begeleid heeft ben ik in de gelegenheid geweest om me in mijn werk en als persoon te ontwikkelen. Bedankt hiervoor!” 

Ervaar dit ook

"Ik weet nu waar de kracht in het team zit en wie waar goed in is."

"Meteen heldere handvatten om dezelfde dag nog mee aan de slag te gaan."

"Ik voel mij een stuk rustiger."

Meer ervaringen

Hoe pakken we dit samen op
We starten met het helder krijgen van wat jou belemmert in je werk, waar je energielekken voelt en wat naar jouw idee beter kan. Je gaat loslaten op die plek waar het jou het meeste rust en ruimte oplevert. Daarvoor wil je weten wat je tot nu toe heeft tegengehouden om los te laten. Door stukje bij beetje buiten je comfortzone te stappen en doordacht los te laten krijg je meer grip. Hoe dit werkt? Dat ga je ervaren. Zodra je teamleden starten met de regie nemen doordat jij loslaat bereik je een belangrijk kantelpunt in jouw ontwikkeling als leidinggevende en die van je team. Om dit te bereiken krijg je concrete, direct toepasbare manieren aangereikt, zodat jij ook blij wordt van loslaten.

Voorbeelden van onderwerpen zijn:
 
 • Fiets je hard en is iedereen al lang en breed van je bagagedrager af gevallen? Door vaker op je handen te gaan zitten krijg je meer effect. Wat levert je dit dan op en nog belangrijker hoe doe je dit dan?  
 • Je agenda puilt uit, je werkt hard en toch krijg je het werk niet af. We gaan kijken waar het knelt en waarom? Waar zet je een streep door of kan een collega veel beter? 
 • Iedereen binnen je team werkt hard en toch worden de doelen niet gehaald. Hoe help je om samen de top te bereiken zonder dat je er middenin springt?
 • Komt de inbreng van de teamleden tijdens de overleggen niet op gang? Wat heeft loslaten hiermee te maken en aan welke knoppen kun je draaien en wanneer doe je wat?
 • Blijf je maar malen over welke beslissing de juiste is? Dat kost je bergen met tijd en energie. Wat heb jij nodig om de juiste keuze te maken en het daarna met een goed gevoel los te laten?

Anders gezegd:

 • Je wordt bevraagd en krijgt gevraagd en ongevraagd advies
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding met een duidelijke koppeling naar je werkzaamheden
 • Je hebt een toetsmogelijkheid voor de door jou bedachte ideeën
 • Je wordt uitgedaagd om vanuit een ander perspectief te kijken naar jouw probleemsituaties
 • Je kunt een jaar lang de deskundige visie benutten voor wat jij wilt bereiken
 • Je krijgt onverwachte oplossingsrichtingen die jezelf nog niet had bedacht.

Door een halfjaar Loslaten heb jij de teugels weer in handen en weet je weer waarom het zo leuk is om leidinggevende te zijn

 

Laat het los 

Energiegevend werken

Zet de stap
 

 
Wat gaan we doen
We spreken elkaar iedere maand over wat jou helpt om los te laten en hoe je dit stap voor stap gaat realiseren. De invloed die dit heeft op hoe je werk eruit gaat zien en welke veranderingen je gaat doorvoeren richting je team en in je rol binnen de organisatie nemen hier een belangrijke plaats in. De gesprekken zijn daardoor op maat. 

Ik heb drie uur voor ieder gesprek gereserveerd. De eerste keren is de tijd zo om blijkt in de praktijk. Later werken we meestal 2,5 uur samen. Het gaat om 6 gesprekken met ongeveer een maand tussentijd,
 zodat je snel voordeel hebt van wat je anders gaat doen en de tijd hebt om uit te proberen en verfijnen van wat we besproken hebben.
 
Tussen onze persoonlijke afspraken spreken we een belmoment af, zodat we elkaar twee keer per maand spreken. Het blijkt fijn te zijn om te delen hoe je een al besproken uitdaging hebt aangepakt en wat er in de tussentijd op je pad is gekomen. Voor de een is het belmoment dit halfjaar super waardevol. De ander slaat de laatste maanden soms een keer over of we bellen korter. Word je tussentijds met iets onverwachts geconfronteerd of houd je graag een gedachte tegen het licht? Dan bel of mail je me en bespreken we het samen.
 
De door werkWAARDEvol zelf ontwikkelde werkvormen helpen regelmatig om extra verdieping en inzicht te krijgen, zodat we zo gericht mogelijk aan de slag zijn en blijven. Ze hebben in de praktijk hun waarde dan ook al ruimschoots bewezen. Het gaat erom dat jij de voor jou o zo belangrijke ontwikkeling realiseert, dat staat steeds voorop in de keuzes die we maken.

We ronden af met een evaluatie. Wat is er veranderd in je werk door Loslaten, wat wil je voor geen goud meer missen, wat merken anderen van dat je loslaat en vooral ook wat zij daardoor anders zijn gaan doen.

 

Werk je als managementteam hard en lopen jullie voor de troepen uit?
Door langzamer te gaan als management ga je als organisatie opvallend genoeg sneller. Klinkt in eerste instantie maf misschien. Uit mijn praktijk blijkt elke keer weer dat dit zo werkt. De troepen kunnen en willen vaak ook harder lopen dan jullie nu denken. Of ze dat doen hangt van jullie als management af. Door loslaten geef je ze de ruimte. Hoe je dit samen realiseert bespreek ik graag met je. 

Contact  

 

Samenwerken met Gea
Door mijn jarenlange, zeer brede, ervaring als leidinggevende en coach heb jij een enorme hoeveelheid aan praktische oplossingen tot je beschikking. Waarbij een zeer stevig theoretisch fundament zeker niet ontbreekt. Vanuit mijn eigen persoonlijke ervaring met de verschillende teams en situaties, maak ik voor jou inzichtelijk wat jouw invloed is en hoe je door het maken van keuzes rust krijgt en tijd bespaart en daardoor als bonus de resultaten van het team positief beïnvloed. 

Locatie en data
In de basis de unieke, natuurlijke locatie van werkWAARDEvol. We maken met regelmaat een wandeling in de natuur in de nabije omgeving, als extra fundament onder de gewenste ontwikkeling.

We starten op een zo kort mogelijke termijn. De tijden en data bepalen we samen. Past richting het einde van de coachperiode een tussentijd van langer dan een maand meer bij jouw ontwikkeling dan doen we dat. Kun je een keer niet, bijvoorbeeld vanwege griep, dan verplaatsen we de afspraak, dat kan kort erop zijn of aan het einde als dat fijner is.

 

Door Laat het los

 

Pak je de regie

Zelfstandiger en blijer team

Rust door minder rennen en vliegen  

 

 

 
Aanbod
Vanaf dag één start de ontwikkeling die rust oplevert!
Door te doen, te ervaren en te groeien zet je sneller stappen. Reactie van een deelnemer: "Ik voel me een stuk rustiger" Een halfjaar intensieve begeleiding heeft een waarde van 3.900 euro. 
 
Loslaten helpt je om zeer waardevolle resultaten te halen, waardoor jij meer grip krijgt op je week. Met als extra bonus dat de resultaten van jouw team positief worden beïnvloed. 
 
Mocht de coaching niet het hoge resultaat halen wat je mag verwachten dan biedt de resultaatgarantie de mogelijkheid tot restitutie van 900 euro. Door in een persoonlijk gesprek een gedegen onderbouwing te geven kan een beroep op deze garantie worden gedaan. 

De genoemde bedragen zijn exclusief btw.


Wil je door loslaten meer speelruimte?
Bel me voor een gesprek op (06) 52199971 of stuur een bericht dan bespreken we waar jij weer energie van wilt krijgen.