Loslaten

      Door loslaten meer grip
Voor directie/management

Realiseer:
Meer tijd
Zelfstandiger en blijer team
Rust

Blijvend meer werkplezier

Laat het los organogram

Door loslaten meer grip
Hebben jullie het altijd druk met vergaderen en het werken aan teveel doelen. Zijn jullie daar wel klaar mee? Maar met een bomvolle agenda en tig prioriteiten, hoe krijgen jullie de ruimte om te groeien? Werk anders, ondersteun en laat tegelijkertijd los dan maken jullie het verschil en ontstaat er groei. Spannend natuurlijk, want wat als jullie de grip kwijt raken. Herkennen jullie de kwaliteiten in je team en geef je deze de ruimte dan groeit er een krachtig en hecht team. Jullie doelstellingen worden gehaald en iedereen werkt met meer plezier. 

Krijg een bevlogen team, maak keuzes en haal samen betere resultaten.
 
 Astrid VogelzangAstrid Vogelzang, Teamleider Rabobank

Ik heb een mooie basis als leidinggevende gekregen!

Gea had al eens met me gewerkt als medewerker van een team dat ze begeleide. Het viel me toen op dat Gea snel in de gaten heeft waar de verbeterpunten van het team liggen en de samenwerking en teamspirit naar een hoger niveau weet te tillen. En wel op zo'n manier dat collega's het gevoel hebben dat de veranderingen niet opgelegd worden.

Op het moment dat ik mijn eerste leidinggevende baan kreeg was het voor mij duidelijk dat ik graag door Gea begeleid zou worden. Ze heeft me geleerd hoe ik mijn werk het beste kan organiseren om voldoende ruimte te hebben voor de zaken die ertoe doen. Daarnaast hebben we veel gesprekken gevoerd met medewerkers en veranderingen in gang gezet. Door de wijze waarop ze me hier in begeleid heeft ben ik in de gelegenheid geweest om me in mijn werk en als persoon te ontwikkelen. Bedankt hiervoor!” 

Ervaar dit ook

"Ik weet nu waar de kracht in het management zit en wie waar goed in is."

"Meteen heldere handvatten om dezelfde dag nog mee aan de slag te gaan."

"Ik voel mij een stuk rustiger."

"De vergaderingen verlopen nu effectiever en worden beter voorbereid"

Meer ervaringen
 

Wat jullie kunnen verwachten
Tijdens iedere bijeenkomst wordt een onderwerp uitgediept. We gaan aan de slag met voor jullie nieuwe werkwijzen en jullie verkennen jullie grenzen als persoon, team en organisatie. Door intensief en interactief te werken ervaren jullie hoe loslaten in zijn werk gaat. Geconfronteerd met uitdagingen leren jullie hoe je deze aanpakt. In tweetallen en in groepen gaan jullie aan de slag met de verschillende vragen. Je zet wat goed gaat in voor wat je wilt verbeteren. Daarna maken we concreet wat jullie gaan aanpakken en hoe. De eerste stappen zetten jullie direct naar een fijnere manier van werken die meer oplevert! De nieuwe manier van vergaderen helpt hierbij. 

Afhankelijk van ontwikkelingen in de omgeving, jullie managementteam of eigen team worden de volgende dagdelen samengesteld. Iedere keer pakken we relevante onderwerpen op die jullie helpen in de rol binnen de organisatie en richting de teams. Geborgd wordt dat voor jullie relevante kennis en vaardigheden voldoende uitgediept wordt. Door maatwerk levert het jullie het meeste op.

 

Laat het los 

Fijner werken wat nog meer oplevert ook.

Zet de stap
 

 
Wat gaan we doen
Samen bepalen we wat jullie verder helpt en komen we tot een passend voorstel. Een indruk van hoe het kan zijn:
  • Iedereen werkt hard, maar de optimale samenwerking mist waardoor jullie sneller gaan. Remmen en tijd nemen om de juiste stappen te zetten helpt je met sprongen vooruit. Je gaat ervaren welke stappen je het beste kunt zetten. We bepalen wat goed gaat en hoe dit je helpt met wat je wilt verbeteren. Daarna maken we concreet wat je gaat doen en hoe. De eerste stappen zet je direct. De medewerkers worden door de nieuwe werkwijze zelfstandiger. Iedereen werkt met meer plezier en de klanten merken dat. 
  • Puilt jullie agenda uit, werken jullie hard en is het werk niet af en willen jullie dit niet meer? In deze ochtend werken jullie aan het reduceren van werkdruk. Wat veroorzaakt jouw stress? Is dat een overvolle agenda? Zijn het de constante vragen van een teamlid? Is dat .....  Vanuit verschillende invalshoeken kijken we naar wat jouw stress veroorzaakt. We pakken samen deze onderwerpen bij de kop en nadien weet je concreet hoe jij deze kunt oplossen.
  • Soms heb ik het gevoel dat ik hard fiets en als ik achterom kijk is mijn bagagedrager leeg. Iedereen is er al lang en breed afgevallen. Wil je niet meer standaard in de actie schieten als zich iets voordoet? Door op de juiste momenten op je handen te gaan zitten krijg je meer effect. In deze ochtend volop aandacht voor hoe je door zelf minder hard te werken zelfbewuste en gemotiveerde mensen in je team krijgt en een beweging in gang zet. Je krijgt natuurlijk hulp bij het herkennen van de kwaliteiten van je teamleden. 
  • Wil je energie krijgen van jullie vergaderingen en bijeenkomsten? We kijken kritisch naar de agenda, krijgen inzicht en maken keuzes. Relevante vragen die aan de orde komen zijn: Wie is voorzitter?; Wie is constant aan het woord?; Wie zegt niets?; Wie bewaakt het proces?; Wat doet lichaamstaal op het verloop van de vergadering?; Hoe maak je dat de medewerkers leidend worden? We gaan jullie vergaderwensen koppelen aan kwaliteit verhogende en tijd besparende werkwijzen. Ook de manier waarop deze werkwijzen worden ingevoerd wordt bepaald. Ook vergaderen is een middel om de doelen te realiseren!
De bijeenkomsten hebben ongeveer twee maanden tussentijd. Dit is een optimale tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen, te ervaren wat goed gaat en te bekijken waar verdieping wenselijk is. Door maatwerk sluit het aan bij wat jullie op dat moment verder helpt.

Ter afronding evalueren we de gerealiseerde grip door het loslaten in een gesprek met jou als directeur.

 

Als jij graag wilt loslaten en je collega's niet, dat kan! Iedere twee maanden is er voor jou de mogelijkheid om te starten. Werk aan het beantwoorden van vragen zoals: Wat houdt me tegen om los te laten?; Hoe krijg ik door los te laten meer grip?; Hoe help ik medewerkers om in hun kracht te komen?; Wat ga ik niet meer doen?.  Mis het niet en meld je aan voor dit programma! 

Ja, ik start met loslaten

 

Samenwerken met Gea
Jullie krijgen structuur in de gewenste ontwikkeling
Het bespaart jullie tijd en biedt rust
Door samen aan de slag te gaan, duurzaam resultaat
Werken met door jou bewezen methoden
De eerste keuzes worden direct gemaakt
We spreken dezelfde taal

 

Door Laat het los

 

Tijdswinst door effectiever vergaderen

Zelfstandiger en blijer team

Doelgerichtheid vergroot

Durf om achterover te leunen

Blijvend meer werkplezier

 

 

 

Willen jullie door loslaten meer grip?
Bel me voor een gesprek op (06) 52199971 of stuur een bericht dan bespreken waar jullie tegenaan lopen en bepalen samen de juiste stappen.