Zandbij

Waarschijnlijk zie je een Zandbij op de foto. Klinkt logisch toch?;-) Een foto maken was een forse uitdaging. De bijen dansten boven de gaatjes en dan ineens doken ze doelgericht een holletje in. Daarna was er niets meer te zien of er werd zand omhoog gewerkt. 

Een foto met zand is nu ook niet echt boeiend. Heel wat tijd en holletjes verder troffen we deze bij aan. Het leek wel een verleidingsdans die werd opgevoerd. Met de pootjes vol stuifmeel steeds van en naar het nest bewegen om duidelijk te maken dat er een mooi nest beschikbaar is. Een combinatie van optimaal uitgevoerde stappen met balans tussen werken, eten en rust. Hoe zit het eigenlijk met jouw balans? Welke invloeden ervaar je van buitenaf en ben jezelf degene die keuzes maakt?

Binnen organisaties lijkt het regelmatig dat lang en hard werken normaal is. Hierdoor ga je automatisch mee in deze flow of het gevoel bekruipt je dat je haast wel mee moet te doen. Ik heb verschillende situaties meegemaakt waarin het goed is om samen de schouders eronder te zetten binnen een organisatie om de problemen op te lossen of een klus te klaren. Daarnaast zijn er ook genoeg voorbeelden dat lange dagen maken niet nodig is om goed te presteren. Ik durf de uitspraak wel aan: "Door minder hard werken, meer resultaat". Beland je in zo'n situatie kijk dan op zijn minst naar je eigen speelruimte en benut die.

Ben je manager dan is de kans groot dat je veel werkt. Teamleden stellen je een vraag of kijken naar je voor de oplossing van een probleem. Een natuurlijke respons is dan dat je het gaat oplossen waardoor je aan je eigen werkzaamheden niet toekomt. Dan maar even een uurtje extra of vanavond nog even door. Dit heb ik zelf ook aan den lijve ondervonden en zette mij aan het denken. Met als resultaat dat ik een aantal cruciale veranderingen heb doorgevoerd. Ik draaide de situatie om en startte met het stellen van vragen. De oplossingen kwamen als vanzelf vanuit de mensen om mij heen. Het team werd zelfstandiger en minder van mij afhankelijk waardoor ik nog meer verantwoordelijkheden kon loslaten. Het loslaten van verantwoordelijkheden leverde me enorm veel op. Waaronder mooie gesprekken met de teamleden.

Een strikte grens tussen werk en privé vind ik trouwens niet noodzakelijk. Vanuit je betrokkenheid bij het werk en je mensen is het prima als er 's avonds gedachten  aan het werk voorbij komen of eens extra of op een ander tijdstip te werken. De beste ideeën krijg ik vaak als ik in tuin werk, aan de wandel ben of 's avonds op de bank. Met andere woorden als ik niet aan het werk ben! Bijvoorbeeld hoe iets slimmer gedaan kan worden of wat we juist niet meer doen. Door op deze manier te denken haalde ik de beste resultaten. Het is allemaal niet zo zwart wit. Op alle momenten ben ik mijzelf en doe ik wat ik met passie doe en waar ik het meeste kan betekenen voor anderen en dat is het raken, ontwikkelen en verbinden van mensen. In de loop der jaren heb ik geleerd dat harder werken je kan afstompen, inspiratie uitdooft, je niet meer vanuit perspectief naar het geheel kijkt. Rust nemen op de juiste momenten combineren met slim werken levert veel op!

Regelmatig werk ik daarentegen met managers en directeuren die 's avonds vaak aan de slag zijn en hen roostervrije dag niet in praktijk brengen. Ben je net nieuw betrokken bij een team dan is dit logisch. Je hebt tijd nodig om kennis op te bouwen, prioriteiten te stellen en het team in zijn kracht te zetten. Werk je al langer op deze wijze dan kan ik vanuit ervaring je vertellen dat dit niet nodig is. Doordat ik als manager werkte met tijdelijke opdrachten heb ik mijn werkwijzen zo weten te optimaliseren dat bij iedere opdracht twee maanden na aanvang de rust terugkwam in het team. Er werd weer gelachen en gepraat. De ontspanning en het werkplezier waren weer terug. Antwoorden op de vragen: Wat is belangrijk?; Wat kan wachten?; Wat heeft geen aandacht nodig? Hielpen hierbij. Voor iedereen kwam de balans tussen werk en privé weer terug en het frappante was de resultaten verbeterden zienderogen. Wil je ook anders werken met een beter resultaat? Dat kan!

Contact

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk | Eelde | (06) 52199971 | info@werkwaardevol