nt_zandoogje

Het Bont Zandoogje op de foto neemt het ervan. Op de momenten dat het zonnetje vandaag kort schijnt vangt het vlindertje deze en tankt volop bij. Hoe doe jij dat? Als ik het erg druk heb dan heb ik de neiging om te gaan compenseren. Heerlijk eten, naar de sauna of een massage allemaal om de stress of vermoeidheid die ik voel te willen compenseren. Door de drukte vergeet ik soms om terug te gaan naar de basis. Wat is de oorzaak van dat ik me druk of moe voel? Neem ik de tijd dan weet ik vaak haarfijn wat er aan de hand is.

Toch overkomt het me dat ik doorren en op hoge snelheid het één na het ander oppak en daarnaast vaak ook nog contraproductief gedrag ga vertonen. Denk bijvoorbeeld aan het constant op de telefoon kijken, tv kijken, chocolade eten en stouwen met het werk. Allemaal zaken die juist niet helpen om het te doorbreken. Ergens knaagt er iets en vaag hoor ik dan een stemmetje zeggen dat het niet handig is wat ik doe. In de loop van de jaren weet ik dat het goed is om daar naar te luisteren en niet te gaan compenseren. Naar de sauna is natuurlijk heerlijk alleen niet als je het als symptoombestrijding inzet. Van binnen blijf je namelijk druk en neem je nog steeds niet de tijd om tot de kern van je drukte te komen. Neem de tijd om bij jezelf te achterhalen waardoor je sneller gaat dan goed voor je is of zo onrustig in je hoofd en lijf bent. Ga wandelen of in de tuin aan de slag of wat dan ook waardoor jij geen impulsen van anderen of buitenaf binnen krijgt. Doe vooral dat wat bij jou past.

In de loop van de jaren weet ik steeds beter wat voor mij werkt om te ontspannen. De ochtend start ik meestal met yoga en ik ben erachter gekomen dat sommige bewegingen of houdingen me goed helpen te ontspannen en soepeler te worden. Tussen de middag of in de avond minimaal een halfuur wandelen werkt ook perfect. Door het langzame tempo van wandelen neem ik alles goed op wat ik zie en dat is een verademing ten opzichte van het in de auto zitten waarbij alles aan je voorbij zoeft. Hierdoor kan ik tijdens mijn werk optimaal presteren. Doordat het hoofd helder is en het lijf fit krijg ik spontaan inspiratie en geweldig mooie ideeën.

Ook tijdens het werk is het goed om je werk zo in te richten dat je een balans hebt. Het werken wordt daardoor veel plezieriger en je presteert beter. Neem ook de tijd om na te denken over wat nu heel goed gaat en wat beter kan. Bekijk welke goede punten je kunnen helpen om dat wat nog niet goed gaat te veranderen. Praat je daar graag eens verder over of wil je hulp bij dit proces? Volg je voorgangers en drink een kop koffie met me en maak dan kennis met de door mij ontwikkelde onconventionele werkwijzen en ontvang direct toepasbare tips. Je werkt daarna met meer energie en plezier. Ik ben bereikbaar op (06) 52199971

Wil je eerst meer lezen over de perfecte programma's om de gewenste stappen te zetten: Rijke oogst en Plukdag?
 Speciaal voor jou ontwikkelde programma's  

2017 Q4 PlukdagKlaar met rennen en vliegen?
Krijg nieuwe inzichten en werk direct anders.
Voel ook de rust in je lijf en ruimte in je hoofd.
De plukdag op een super mooie locatie samen met andere managers en directeuren.

 De Plukdag van 17 oktober een exclusieve VIP dag 

EBoek Natuurlijk Leiderdchap begint bij jezelf 2
Natuurlijk! Leiderschap begint bij jezelf
Kom jij niet toe aan tactisch en strategisch denken en zijn je weken om voordat je er erg in hebt? werkWAARDEvol heeft voor jou 18 pagina's vol met inspiratie over: het optimaliseren van de samenwerking binnen je organisatie, het realiseren van rust en ruimte, hoe laat je los, het geven van complimenten en het hebben van veel werkplezier. Na het lezen van dit boek kijk je vanuit een verfrissend perspectief naar je belemmeringen van nú.
 Haal nu je gratis boek op!