Stapel_scenarios

De natuur letterlijk en figuurlijk onder hoogspanning. Overal zijn er kansen om de natuur meer kansen te geven, maar de middelen ontbreken om alles te doen. Bij de inrichting van een terrein moet je kiezen voor welk beschermd dier of kwetsbare plant je gaat. Ook weet je dat beide heel verschillende wensen hebben. Daardoor is een de dupe van je keuze en gaat het niet overleven. En dan ook nog de invloeden van buitenaf, de regelgeving en belangen van buren en collega natuurbeschermers. Het lijkt net jou werk als leidinggevende.;-) Verwacht werd dat Corona hoogspanning op het werk zou veroorzaken. Nu blijkt uit onderzoek dat de hoogspanning voor werkenden voor Corona groter was dan nu. Voor velen blijkt dat het thuiswerken een goede oplossing is en meer rust heeft gebracht. 's Morgens niet haasten, geen file en meer invloed op wat je wanneer doet. Wat ik echter niet teruglees is hoe het voor jou is als leidinggevende.

De geluiden die ik van jou en je collega's hoor is dat het afgelopen maanden pittig is geweest. Lange dagen, constant in de actie stand, werkwijzen bedenken die voordat je kunt starten met de uitvoering door nieuwe regelgeving alweer achterhaald zijn. Soms faciliterend en dan weer coachend. De rode draad is dat velen van jullie moe zijn. Fysiek moe. Het hoofd wil wel, want je hebt gedaan waar je goed in bent en waar je hart ligt. Hoe nu verder?

Wat zijn jouw mogelijkheden om te zorgen dat je de rust die ontstaan is door de afgelopen weken van de vakantie vasthoud en de hoogspanning tot het verleden behoord. Ik heb de volgende drie tips voor je.

Bergen werk
Wat je vast al weet is dat prioriteren je helpt. Blijven de stapels hoog dan helpt het je bij het starten met wat belangrijk is, maar je werk wordt er niet minder door. Wil je minder werk dan moet je het anders aanpakken. 

Pak dan de bekende post-it en schrijf op ieder briefje iets wat nu niet lekker loopt. Ga los in het opschrijven waar je nu last van hebt. Van groot tot klein alles wat je te binnen schiet en schrijf het op. Als je lief bent voor jezelf dan schrijf je alleen dingen op waar jezelf invloed op hebt. Anders wordt het zeer demotiverend.;-) Plak ze allemaal op een wand, kast of whiteboard en ga er eens rustig voor staan. Zie je plakkertjes die over een vergelijkbaar onderwerp gaan plak ze dan bij elkaar. Deel ze daarna in naar gemakkelijk aan te pakken en heel moeilijk te realiseren. Nu krijg je al meer inzicht in wat jou veel tijd kost en waar jouw energie lekken zitten.

Verstandelijk zou je dan zeggen dat je kiest om dat aan te pakken wat de meeste impact heeft. Ik zeg kies voor het onderwerp dat voor jou er direct uitspringt en waar je mogelijkheden ziet om aan te pakken. Vaak zit het al in er tijd voor te nemen dan komen de oplossingen vanzelf. Lukt het bij een specifiek onderwerp niet vraag dan een collega om met je mee te kijken. Twee weten tenslotte meer dan een. Is het je gelukt om het een werkwijze te versimpelen of werk over te dragen? Heb je de kennis tot je genomen die je nodig hebt waardoor je nu minder zoekt en sneller bent? Dan komt de tijd vrij en ga je vol energie het volgende onderwerp bij de kop te pakken. Want hier word je blij van!

Haal de plakkertjes weg die je hebt opgelost, verfrommel en gooi ze weg dat geeft lucht en voelt heerlijk. Zet direct in je agenda wanneer je de volgende cluster plakkertjes gaat oppakken of start direct net wat het handigste is. De nog op te lossen onderwerpen blijven hangen. Door iedere week een vast moment uit te ruimen in je agenda om weer een stap te zetten blijf er voortgang in zitten. Ieder onderwerp dat je oplost geeft je rust en ruimte om het volgende punt sneller op te pakken en op te lossen. Ben je klaar met je plakkertjes dan is het je gelukt om meer rust en ruimte te krijgen voor jezelf en je team.  

Coaching
Begin dit jaar schoof je nog gemakkelijk aan bij je teamleden. Wellicht liep je er samen wel eens uit om onderwerpen te bespreken. Nu verandert er veel in de manier van werken en het is de vraag of het weer zo wordt als het was en het is ook de vraag of je dat zou moeten willen. Digitaal coachen kan en werkt prima, maar is geen 100% vervanger voor het elkaar zien en voelen hoe de ander erbij zit. 

Het is nu verstandig om boven het team te gaan hangen. Wie van je team heeft met welke ontwikkelingen te maken. Voor wie is het werk anders geworden of wordt het werk de komende jaren anders. Welke onderwerpen kun je met een groepje of het hele team tegelijk bespreken? Afhankelijk van het onderwerp en welke impact je wilt hebben kan dat digitaal, in de tuin, het bos of een grotere ruimte. Je hoeft dan niet het verhaal steeds weer te houden en door er met meer mensen over te praten wordt het door iedereen meer doorleeft. De vraag die de ene collega stelt helpt een ander ook om een completer beeld over te vormen. Door deze aanpak houd je voor de persoonlijke gesprekken alleen de onderwerpen over die echt voor die persoon bedoeld zijn en/of kunt de onderwerpen die je met de groepjes of het team hebt besproken persoonlijker maken en verdiepen. De afspraken kunnen hierdoor korter worden, concreter en soms niet meer nodig zijn. Voor jou wordt het hierdoor gemakkelijker te behappen en kunt ieder die aandacht te geven die die verdient en daarnaast ook voor jezelf ruimte te houden. Wat minstens even belangrijk is.

Balans werk en privé
Als je je weg al hebt gevonden en het loopt lekker dan is dat heerlijk. Ben je nog zoekende dan raad ik je aan de tips van anderen uit te proberen, maar vooral te doen wat bij jou past. Zo lees ik regelmatig dat het belangrijk is om aan het einde van de dag alles af te sluiten en op te ruimen. Voor de een is dit perfect om gestructureerd te werken en de werkdag te laten zoals die was toen je naar het werk ging. Het kan ook zijn dat je nu onrustig bent omdat alles anders is en gewoon werken niet passend voelt. Probeer het dan eens uit om ongewoon te gaan werken.;-) Het gaat uiteindelijk om het resultaat en niet om de uren die je werkt. Wat heb ik al veel van jullie heb horen zeggen, dat ze nu hardlopen, wandelen en midden overdag als het even niet flitsend gaat een boodschap gaan doen. Volgens mij is er geen eenheidsworst oplossing. Iedereen is anders en heeft andere wensen. Pionier en probeer uit wat bij jou past! 

Stel alles mag weer. Wat blijf je dan vasthouden? Blijf je vaker thuiswerken, doe je gesprekken buiten, zijn je uren flexibel?  Denk daar nu al over na en bepaal wat jij belangrijk vindt. Doe je dat niet dan rol je zo weer in oude gewoonten. Het zou heel jammer zijn als je dit moment niet gebruikt om bewustere keuzes te maken nu deze tijd je er de kans toe biedt.   

Ervaring
Toen ik net zelfstandig ondernemer was startte ik iedere dag om 8 uur en werkte aan een stuk door. Ik bleef hetzelfde doen als voorheen in een nieuwe situatie. Totdat ik mijzelf de vraag stelde waarom doe ik dit eigenlijk? Er is niemand die tegen mij zegt hoe ik het moet doen en toch leg ik mij vanuit gewoonte en het aangeleerde arbeidsethos dit op. Toch bijzonder, want ik merkte dat ik gelukkiger ben en veel beter presteer als ik hier lichter mee om ga. In het werk laat ik me nu meer leiden door wanneer ik inspiratie heb, er afspraken in de agenda staan, iets klaar wil maken en dat kan op alle momenten van de dag zijn en in het weekend. Ik merk dat ik daardoor werk zoals passend is bij de uitdaging die er ligt en de resultaten met veel meer gemak dan ooit haal. 

Wil je niet meer onder hoogspanning staan en met meer gemak schakelen tussen turbo stand en ontspannen? Laat het me weten.
Contact

werkWAARDEvol | Gea Bijkerk | (06) 52199971 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

270 volWAARDE lezers!
Krijg gemakkelijk antwoorden op de vragen die jou bezighouden. Ook deel ik regelmatig praktijkervaringen en nieuwe inzichten over leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en verandermanagement met je. Op de hoogte blijven
Aanmelden