2017 Q3 Hommel

Een hommel met de pootjes naar de hemel geheven. Angstig....? of heeft de hommel een Tedex filmpje gekeken van Amy Cudden? Hoe zo wat bedoel je? Hoor ik je denken. In dit filmpje maak je kennis met de power pose. 

Op de foto is niet de gehele situatie te zien. Wat is de dreiging die we niet zien? De hommel heeft te maken met veel dreigingen waaronder niet zichtbare, zoals bestrijdingsmiddelen en zichtbare in de vorm van bestrate en grindtuinen. Er is geen bloem te bekennen en daardoor geen eten. Vergelijk het eens met dat je op zoek gaat naar eten in de woestijn. Geen pretje. Ik kan me voorstellen dat je in je werk je ook wel eens groter maakt dan dat je je voelt. Tijdens een sollicitatiegesprek of in een vergadering heb je meer gezegd als dat je daadwerkelijk hebt waargemaakt. Soms kun je daar behoorlijk pijn in de buik van hebben of onrustig van worden. 

Je maakt je op verschillende momenten groter dan je je voelt en vanwege verschillende redenen: Je wilt iets heel graag en speelt hoog spel; Je maskeert dat je iets niet volgens afspraak af hebt; Je voelt je in een hoek gedrukt. Je geïntimideerd voelen is daar niet de fijnste van. Je voelt je klein. Je inspiratie blokkeert en je presteert niet meer zoals je mag verwachten.

Ga eens zo staan als deze hommel doet en neem veel ruimte in. Het gevoel van binnen veranderd. Je krijgt ruimte in je lijf en dat doet iets moois met je hoofd en gedachtegang. Ineens zie je oplossingen en krijgt denkrichtingen die je voordien niet had. Wat heerlijk is! 
Probeer het eens uit en kijk wat het je brengt. 

Gea Bijkerk
"Brengt rust!"

 

Stabiele basis 4

Word gezien zoals jij dat wilt
Jouw persoonlijke ontwikkeling als persoon, in je functie en rol binnen de organisatie
De complete informatie over het programma:

Stabiele basis

 Brug 5

Wil je regelmatig waardevolle inspiratie en nu 5 tips?
De tips ontvang je als video en mp3.

Ja, graag