De grit factor 

Waarom hebben getalenteerde mensen soms veel meer moeite om hun doelen te bereiken de minder begaafden. Is talent dan wel een garantie voor succes? Op basis van haar eigen situatie heeft Angela Duckworth uitgezocht hoe dit zit.  Het blijkt dat grit, een mix van passie en doorzettingsvermogen, veel belangrijker is. Wat is dan grit en hoe bepaal je je grit-factor. 

In het boek gaat ze in op wat grit is en waarom het belangrijk is. Hoe je grit kweekt vanuit jezelf en hoe je dat van buitenaf kunt doen. Dit doet ze aan de hand van aansprekende voorbeelden en een toegankelijke wijze van schrijven. Ze gaat daarbij ook in op de kernwaarden: Hoop, inspanning, precisie, passie, rituelen en prioriteiten zijn belangrijke kernwaarden. 

Een paar uitspraken (in de volgende strekking) van Angela en anderen die er voor mij uitsprongen zijn:

Als je een grootste cultuur wilt ontwikkelen moet je een aantal kernwaarden hebben waar iedereen naar leeft. De helft gaat over teamwork en de andere helft gaat over grit; Creëer voor jezelf een visie en houd je daaraan. Dan kunnen er verbazingwekkende dingen gebeuren in je leven; Goed leiderschap begint met respect dat de leidinggevende heeft voor zijn medewerkers.

Een boek dat inzicht, inspiratie en energie geeft en heel concreet is. 

Oorspronkelijke titel: Grit
Auteur: Angela Duckworth
Jaar: 2016
ISBN: 978 94 005 0794 4