Boek: de grit factor
De corporate tribe 

Voor actuele organisatievragen hoef je niets nieuws te bedenken. Ergens op de wereld is het er al. Hoe organiseren verre vreemde volkeren hun afspraken, het samengaan van groepen. Wat zij al lang doen daar kunnen wij van leren. Begin dichtbij met het in je eigen organisatie luisteren, dat geeft helderheid. In het boek worden er inzichten met je gedeeld gebaseerd op:

Sjamanen, priester, religieuze geleerden..... 
Zandbak, carnaval, kanonnen en kampvuren....... 
Japan, Nederland, Noord-Amerika, Hawaï........

Het nieuwe werken versus nomadisch werken; Een goede leider doet de haka; het verplaatsen van een totempaal. Hoe doe je dat laatste? Heb je meerdere rollen benoem dan vanuit welke rol je het gesprek aangaat of kies een andere opstelling van de stoelen en tafels als er overgegaan wordt op een ander onderdeel van de agenda waar andere rollen zijn of actie nodig is. Rituelen voorzien de veranderboodschap van meer kracht.

Loopt het niet meer lekker met een medewerker laat die dan niet zomaar uit beeld verdwijnen en denk dat dat de oplossing is. Zijn of haar geest waart nog lang rond. Maak er een afscheid(-sritueel) van. Iedereen heeft dan ook tijd en de gelegenheid om het af te ronden. Ik raad je aan je goed voor te bereiden op wat je wilt zeggen, door je gedachten hier van te voren over te laten gaan. Spreek je waardering uit voor dat wat de organisatie verder heeft geholpen en wat je graag meer wilt zien.  

Raak is dat goede leiders bij verandering in organisaties geen schijnzekerheid geven. Ze zeggen gewoon eerlijk dat ze het nog niet weten en dat ze er graag over in gesprek gaan. Luisteren naar medewerkers zonder iets te beloven of te bagatelliseren. Zie ook het onderzoek over meningsvorming bij verandertrajecten op de pagina: www.werkwaardevol.nl\gea bijkerk. Eerdere ervaringen met veranderingen blijken van grote invloed te zijn op hoe er tegen de huidige verandering wordt aangekeken. Heb je op een vraag nog geen antwoord? Zeg dat dan gewoon en zeg wanneer je antwoord verwacht. Je geeft daarmee duidelijkheid en dat geeft rust. 

Waardevolle voorbeelden te over die je inzicht geven en goed toe te passen zijn.

Auteurs: Danielle Braun &Jitske Kramer
Jaar: 2018
ISBN: 978 94 6276 036 3